5 nejzdravějších sýrů pro lidi s vysokým cholesterolem: rady odborníků na výživu

Seznam zahrnuje fetu a mozzarellu.

Jak je sýr nejužitečnější pro ty s vysokým cholesterolem / koláž , foto depositphotos.com

Odborníci na výživu jmenovali pět druhů sýrů, které jsou nejlepší pro ty, kdo si hlídají hladinu cholesterolu, píše server eatthis.com.

„Protože většina sýrů má vyšší obsah nasycených tuků a sodíku, nemusí být tou nejlepší volbou pro ty, kteří bojují s vysokou hladinou cholesterolu… Vysoká hladina cholesterolu neznamená, že byste měli sýry vyřadit z jídelníčku,“ píše v článku odborník na výživu Toby Amidor.

5 zdravých sýrů, které můžete jíst při vysokém cholesterolu

Mozzarella. Jak upozornil odborník na výživu Jim White, sýr je skvělým doplňkem stravy, protože obsahuje bílkoviny, které pomáhají budovat svalovou hmotu, a vápník a vitamin D, které pomáhají budovat a udržovat kosti po celý život.

Tvaroh. Podle odbornice na výživu Amandy Neighbour může být tvaroh skvělou volbou pro kardiovaskulární zdraví, protože má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Doporučila vybírat fermentovaný tvaroh, abyste měli prospěch z živých aktivních kultur pro střevní mikrobiom, který podle výzkumu souvisí se zdravím srdce.

Feta. Odbornice na výživu Leslie doporučila vybírat sýr feta – má pouze 25 miligramů cholesterolu na unci a méně nasycených tuků (3,5 gramu).

„Sýr je velmi chutný, ale je to velmi chutné:

Ricotta. Jedná se o další druh sýra, který Bonci doporučuje. Ricotta obsahuje „19 miligramů cholesterolu na 1/4 šálku a 3 gramy nasycených tuků.

Tažený sýr (částečně odtučněná mozzarella, čedar, colby jack a další). Odbornice na výživu Amy Goodsonová upozornila, že takový sýr by si měli vybírat lidé s vysokou hladinou cholesterolu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lékařský blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: