Seznam zahrnuje fetu a mozzarellu.
Jak je sýr nejužitečnější pro ty s vysokým cholesterolem / koláž , foto depositphotos.com
Odborníci na výživu jmenovali pět druhů sýrů, které jsou nejlepší pro ty, kdo si hlídají hladinu cholesterolu, píše server eatthis.com.
„Protože většina sýrů má vyšší obsah nasycených tuků a sodíku, nemusí být tou nejlepší volbou pro ty, kteří bojují s vysokou hladinou cholesterolu… Vysoká hladina cholesterolu neznamená, že byste měli sýry vyřadit z jídelníčku,“ píše v článku odborník na výživu Toby Amidor.
5 zdravých sýrů, které můžete jíst při vysokém cholesterolu
Mozzarella. Jak upozornil odborník na výživu Jim White, sýr je skvělým doplňkem stravy, protože obsahuje bílkoviny, které pomáhají budovat svalovou hmotu, a vápník a vitamin D, které pomáhají budovat a udržovat kosti po celý život.
Tvaroh. Podle odbornice na výživu Amandy Neighbour může být tvaroh skvělou volbou pro kardiovaskulární zdraví, protože má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Doporučila vybírat fermentovaný tvaroh, abyste měli prospěch z živých aktivních kultur pro střevní mikrobiom, který podle výzkumu souvisí se zdravím srdce.
Feta. Odbornice na výživu Leslie doporučila vybírat sýr feta – má pouze 25 miligramů cholesterolu na unci a méně nasycených tuků (3,5 gramu).
„Sýr je velmi chutný, ale je to velmi chutné:
Ricotta. Jedná se o další druh sýra, který Bonci doporučuje. Ricotta obsahuje „19 miligramů cholesterolu na 1/4 šálku a 3 gramy nasycených tuků.
Tažený sýr (částečně odtučněná mozzarella, čedar, colby jack a další). Odbornice na výživu Amy Goodsonová upozornila, že takový sýr by si měli vybírat lidé s vysokou hladinou cholesterolu.