Konzumace vajec s jedním výrobkem může vyvolat zvýšení hladiny cukru v krvi, upozornil odborník.
Odborník na výživu řekl, jaké jsou možné následky konzumace vajec s bílým pečivem k snídani / koláž s fotografií depositphotos.com
Přínosy žloutku pro organismus jsou již známé a poměrně dost lidí si vybírá vejce jako produkt, ze kterého si zítra uvaří. V této souvislosti vyvstává otázka, s čím jíst vejce k snídani nejlépe, abychom tělu neublížili.
Odbornice na výživu Sanchi Tiwari uvedla, že po konzumaci vajec s chlebem se může zvýšit hladina cukru v krvi člověka. Uvedl to deník The Indian Express. „Přidání chleba k vejcím k snídani může způsobit malý vzestup hladiny cukru v krvi ve srovnání s konzumací samotných vajec. Je to proto, že chléb obsahuje sacharidy, které mohou zvýšit hladinu cukru v krvi rychleji než vejce bohatá na bílkoviny,“ sdělila.
Podle ní může rychlý vzestup hladiny cukru v krvi vyvolat konzumace bílého pečiva (které obsahuje hodně jednoduchých sacharidů).
Tiwariová poradila, s čím jíst vejce lidem, kteří si hlídají hladinu cukru:
- celozrnné krekry;
- tortilly, které mají nízký obsah sacharidů.
K snídani si můžete dát také vejce a zeleninu, například sníst okurku nebo sladkou papriku.
Zajímavá zpráva – stojí za to se na ni dnes podívat
Již dříve vyšlo najevo, zda jsou syrová vejce nebezpečná. Odborníci varovali, že syrová vejce mohou obsahovat bakterii salmonelu, která může vyvolat závažné onemocnění zvané salmonelóza.