Nápoj může pomoci obnovit rovnováhu bakterií ve střevech.
Jak zelený čaj ovlivňuje žaludek / foto depositphotos.com
Některé potraviny a nápoje mohou zvyšovat riziko zažívacích potíží a nadýmání břicha – zejména fazole a limonády. Jiné mají opačný účinek. Parade uvádí, že.
„Nadýmání břicha je jedním ze způsobů, jak naše tělo a trávicí systém sdělují, že něco není v pořádku. Pokud tomu porozumíme, můžeme podniknout potřebné kroky k nalezení hlavní příčiny problému nebo změnit stravu tak, abychom podpořili metabolický systém,“ říká doktorka Indgira Gissaertová, praktická lékařka, odbornice na výživu a integrativní medicínu.
Podle ní neexistují žádné zázračné potraviny nebo nápoje, které by snižovaly nadýmání břicha, zejména pokud máte vážné zdravotní potíže. Některé však mohou pomoci.
„Zelený čaj se skládá ze spousty aminokyselin, polyfenolů, sacharidů a vlákniny. Antioxidanty pomáhají snižovat záněty ve střevech, zatímco polyfenoly pomáhají působit jako prebiotikum neboli „potrava“ pro střevní bakterie. katechiny navíc mohou pomoci střevní mikroflóře vytvořit lepší střevní prostředí, které pomáhá zvládat budoucí nadýmání břicha,“ říká Sarah Loganová, registrovaná dietoložka ve společnosti Fay Nutrition.“
„Kachyňové látky jsou velmi důležité pro zdraví:
Složení může pomoci obnovit rovnováhu bakterií ve střevech, což z něj činí „nápoj proti bolesti“, uvedla:
„Antioxidanty pomáhají snižovat záněty ve střevech, zatímco polyfenoly pomáhají působit jako prebiotika neboli „potrava“ pro střevní bakterie.“
Dietolog Kieran Campbell mezitím doporučuje pamatovat na to, že zelený čaj často obsahuje kofein, takže se vyplatí být opatrný při každodenní konzumaci tohoto nápoje.
„Je bezpečné vypít až 10 šálků zeleného čaje denně, pokud nemáte žádné zdravotní důvody pro další omezení kofeinu,“ říká Campbell.
Nejnovější kuchařské novinky
Jak informovala agentura , slavná kuchařka Mary Berry se podělila o recept na slavný zmrzlinový dort. Tento „retroklasický“ dezert je „zábavným odklonem od klasičtějších receptů“.
také psal o dokonalé podzimní polévce se slaninou. Lze ji připravit za pouhých 15 minut.