Odborníci na výživu jsou přesvědčeni, že rybí konzervy by měl jíst každý, a tady je důvod, proč.

Z rybích konzerv byste neměli mít strach, protože mají řadu zdraví prospěšných účinků.

Rybí konzervy mohou mít nenahraditelný přínos pro vaše zdraví / foto depositphotos.com

Rybí konzervy – tuňák, losos, sardinky a ančovičky – jsou velmi oblíbené. I když jsou lidé, kteří je nemohou vystát, a to zbytečně.

Odborníci na výživu Yahoo!life upozornili, že nový výzkum ukazuje, že lidé, kteří jedí rybí konzervy, zejména jejich menší druhy, mohou žít déle.

Proč lidé milují rybí konzervy

Rybí konzervy označují ryby, které byly uvařeny a konzervovány ve vzduchotěsné nádobě. Jedním z nejpřitažlivějších aspektů rybích konzerv je jejich trvanlivost, protože proces konzervování pomáhá udržet ryby čerstvé a bezpečné ke konzumaci po dlouhou dobu bez nutnosti chlazení. Je to také dobrá volba pro ty, kteří jezdí kempovat, protože rybí konzervy jsou přenosným zdrojem bílkovin, které není třeba chladit ani vařit.

Ryby lze jíst samotné nebo je použít do různých pokrmů, jako jsou saláty, sendviče a těstoviny.

Jsou rybí konzervy zdravé

Odborníci na výživu doporučují konzervované ryby z mnoha důvodů. Obsahují mnoho vitamínů, jako je B12 a vitamín D, a také minerální látky, jako je vápník a selen.

Odbornice na výživu Rima Kleinerová nám řekla, že ryby, ať už konzervované nebo čerstvé, jsou „nejlepší potravou pro mozek“. To platí zejména pro tučné ryby, jako je losos, tuňák a makrela, které obsahují omega-3 mastné kyseliny.

Odbornice na výživu Michelle Rautensteinová uvedla, že konzervované ryby jsou také bohaté na kvalitní bílkoviny. Rybí konzervy obvykle obsahují 20 až 25 gramů bílkovin na 100 gramů.

Rautensteinová upozorňuje, že jednou ze zdravotních výhod mnoha druhů rybích konzerv jsou jedlé kosti. Říká, že kosti ryb, jako jsou sardinky a losos, „během konzervování změknou a jsou významným zdrojem vápníku a vitaminu D“. Tyto živiny jsou důležité pro udržení silných kostí, pravidelného srdečního rytmu a správné srážlivosti krve.

Nevýhody rybích konzerv

Je třeba dávat pozor na obsah sodíku v rybích konzervách, zejména ve slaném nálevu nebo omáčkách, protože nadbytek sodíku může přispívat k vysokému krevnímu tlaku.

Další věcí, na kterou je třeba si dát pozor, je možná přítomnost bisfenolu A (BPA), chemické látky používané při výrobě plastů, včetně těch, kterými jsou vyloženy potravinové konzervy. Vystavení BPA a dalším endokrinním disruptorům je spojováno s inzulinovou rezistencí, obezitou a cukrovkou.

Další věcí, kterou je třeba zvážit, je obsah rtuti v rybích konzervách. Rtuť, těžký kov, se může v těle časem hromadit a způsobovat zdravotní problémy. Nejvíce rtuti obsahuje konzervovaný tuňák, stejně jako makrela.

Dříve , že odborníci na výživu odhalili 7 nejlepších druhů ryb pro hubnutí.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lékařský blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: