Nejen kaviár: chlebíčky na Silvestra 2025, které se za chvíli rozjedou

Přečtěte si a inspirujte se nápady na silvestrovské sendviče.

Sendviče na slavnostní stůl / koláž , foto depositphotos.com

Na žádném silvestrovském stole nechybí chlebíčky. Povzbudí chuť k jídlu před hlavním chodem a snadno se připravují. Kromě obvyklého kaviáru a másla existuje mnoho dalších znamenitých náplní, o kterých možná nevíte. Vyjmenovali jsme chutné a neobvyklé sendviče na Nový rok 2025.

Sendviče se šproty a taveným sýrem

Složení:

  • černý chléb – 6 plátků;
  • šproty v oleji – 6 ks;
  • tavený sýr – 1 ks;
  • okurka – 1 ks;
  • česnek – 1 stroužek
  • kopr – 3 větvičky.

Chléb smažte na suché pánvi 3-4 minuty z každé strany. Kopr nasekejte najemno a česnek prolisujte. Sýr nastrouhejte na nejjemnějším struhadle a smíchejte s bylinkami a česnekem. Okurku nakrájejte na tenké plátky.

Křupavý chléb potřeme sýrovou směsí, poklademe šproty a kolečky okurky. Chlebíčky se šproty podávejte na Nový rok, případně ozdobené zelení.

Chlebíčky s červenou rybou na Nový rok s vaječným salátem

Ingredience:

  • chléb – 8 plátků;
  • červená ryba – 8 plátků;
  • vejce – 12 ks;
  • hořčičná zrna – 2 čaj. litry;
  • majonéza – 3 polévkové lžíce;
  • sůl, pepř podle chuti.

Vejce uvařte natvrdo. Vychladlá nakrájíme nadrobno, smícháme s majonézou, osolíme a opepříme. Na každý krajíc chleba položíme vaječný salát a kousek ryby. Svačinu ozdobte zelení.

Jaké chlebíčky si můžete připravit na Nový rok / foto depositphotos.comJaké chlebíčky si můžete udělat na Nový rok / foto depositphotos.com

Salámové sendviče s čerstvou zeleninou

Složení:

  • bochník – 6 plátků;
  • salám – 50 g;
  • sýr – 50 g;
  • okurka – 1 ks;
  • rajče – 1 ks;
  • olivy – 6 ks.

Salám, sýr, okurka a rajčata nakrájené na tenké plátky. Na plátky chleba položte plátky sýra, poté plátky rajčat, salámu a tenké plátky okurky. Sendviče zajistěte párátky a propíchnutými olivami.

Sendviče s pažitkou a olivami

Ingredience:

  • bageta – 5 plátků;
  • olivy – 10 ks;
  • šunka – 50 g;
  • majonéza – 2 polévkové lžíce;
  • bylinky na ozdobu.

Bagetu nakrájejte na tenké plátky a smažte na suché pánvi 3-4 minuty z každé strany. Šunku nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s majonézou. Olivy nakrájejte na kolečka. Na křupavý chléb položte šunkovou nádivku a plátky oliv a sendviče ozdobte bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lékařský blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: