Tato svačina je univerzální, protože ji lze připravit jak na sladko, tak na slano.
Odborník na výživu doporučil svačinu na hubnutí / foto pixabay.com
Kromě vyvážené stravy a pravidelného pohybu je rozumné svačení jedním z nejlepších způsobů, jak dosáhnout cílů v oblasti hubnutí.
Odbornice na výživu Destinee Moodyová odhalila nejlepší svačinu pro hubnutí, píše Eatthis. Není žádným tajemstvím, že čím je člověk starší, tím hůře spaluje kalorie. Svačina však může být nástrojem v arzenálu pro boj s nadváhou. Výzkumy ukazují, že svačiny s vysokým obsahem bílkovin pomáhají udržet pocit sytosti po delší dobu, snižují přejídání a omezují chuť na jídlo.
Podle Moody’s je nejlepší svačinou pražená cizrna. Pražená cizrna je plná rostlinných bílkovin a vlákniny, je to křupavá a univerzální svačinka, kterou si můžete připravit jak na sladko, tak na slano.
„Jako nejlepší svačinu na hubnutí jsem zvolila praženou cizrnu,“ uvedla Moodyová. Poznamenala, že cizrna má jemnou chuť, což z ní činí univerzální svačinu. „Pokud máte chuť na sladké, můžete ji před pražením ochutit skořicí a sladidlem nebo použít kari koření pro pikantnější svačinu,“ poradila.
Zaprvé má cizrna vysoký obsah bílkovin, které hrají klíčovou roli při udržování svalové hmoty a zvyšování pocitu sytosti.
Za druhé je bohatá na živiny. Tyto živiny jsou nezbytné pro optimální tělesné funkce a podporují vše od vývoje svalů a zdraví kostí až po energetický metabolismus.
Za třetí – cizrna je vynikajícím zdrojem vlákniny, která hraje důležitou roli při trávení a prevenci přejídání tím, že navozuje pocit sytosti.
„Jak bílkoviny, tak vláknina zpomalují rychlost trávení, což znamená, že se můžete cítit sytí až do dalšího jídla, což z cizrny dělá ideální svačinu na hubnutí mezi nízkokalorickými jídly,“ vysvětluje odborník.
Jak si připravit tuto svačinu na hubnutí:
Začněte předehřátím trouby na 200 °C. Cizrnu omyjte a osušte. Smíchejte ji v míse se lžící olivového oleje, špetkou soli a oblíbeným kořením.
Cizrnu naaranžujte na plech v jedné vrstvě a zajistěte rovnoměrné pečení. Pečte 20-30 minut, občas formou zatřeste, aby byla rovnoměrně křupavá. Dbejte na to, aby se cizrna nepřipálila. Když je zlatavá a křupavá, vyjměte ji a nechte vychladnout.
Další dietní novinky
Odborníci na výživu jednomyslně doporučují těm, kteří chtějí zhubnout, aby se pustili do středomořské diety. Upozorňují, že tato strava nejen podporuje hubnutí, ale také usnadňuje kontrolu hmotnosti. Vše se děje díky tomu, že tato strava obsahuje takové zdravé produkty, jako jsou: ryby, olivový olej, ořechy, zelenina a ovoce.