Takové kuře peču na každý Silvestr: vynikající a velmi chutné.

Zveřejňujeme ty nejlepší recepty na silvestrovské kuře, které vám svátky určitě zpříjemní.

Nejlepší kuřecí pokrmy na Nový rok / koláž , foto depositphotos.com

Kuře na Nový rok 2025 je vydatná a levná verze svátečního pokrmu. Správně připravené kuřecí maso je šťavnaté a chutné, s křupavou kůrčičkou. Tento pokrm se stane hlavním jídlem na sváteční tabuli.

Prozradili jsme vám, jak na Silvestra připravit znamenité kuře, které si podmaní všechny hosty. Vyberte si recept podle své chuti – s pomeranči, se šampaňským nebo s brambory.

Celé pečené kuře s pomeranči

Složení:

  • celé kuře – 1 ks
  • pomeranče – 2 ks;
  • sójová omáčka – 4 polévkové lžíce;
  • hořčice – 1 polévková lžíce;
  • kurkuma – 1 lžička;
  • paprika – 1 lžička;
  • sůl, pepř podle chuti.

Pomeranče opláchněte, z jednoho vymačkejte šťávu. Smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí, paprikou a kurkumou. Touto marinádou přelijte kuře ze všech stran a nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu. Druhý pomeranč oloupejte, dužinu nakrájejte na kostičky a vložte dovnitř kuřete. V případě potřeby můžete přidat také zeleninu nebo obiloviny.

Předehřejte troubu na 180°. Vložte maso do rukávu na pečení a zavažte ho z obou stran. Celé kuře pečte v troubě 60 minut. Poté sáček rozřízněte, přelijte jatečně upravené tělo šťávou a pečte dalších 30 minut do zhnědnutí.

Celé kuře v troubě v rukávu / foto pixabay.comCelé kuře v troubě v rukávu / foto pixabay.com

Dušené kuře v šampaňském

Ingredience:

  • kuřecí řízek – 500 g;
  • šampaňské – 120 ml;
  • houby – 400 g;
  • cibule – 1 ks;
  • 20% smetana – 150 ml;
  • slunečnicový olej – 2 lžičky;
  • máslo – 2 polévkové lžíce;
  • sůl, pepř, koření podle chuti.

Filet nakrájejte podélně na tenké široké kousky. Žampiony nakrájejte na plátky a cibuli na malé kostičky. Kuřecí maso posypte solí a oblíbeným kořením a smažte na slunečnicovém oleji 3-5 minut z každé strany.

Na stejné pánvi rozpusťte máslo, vložte cibuli a houby. Smažte 5 minut. Poté přilijte šampaňské, osolte a opepřete a vařte na mírném ohni 10 minut bez pokličky. Do pánve vlijte smetanu a vařte další 3 minuty. Do omáčky vložte maso a na mírném ohni ho 5 minut poduste pod pokličkou.

Kuře s brambory v troubě

Ingredience:

  • kuře – 1 ks;
  • malé brambory – 12 ks;
  • sladká paprika – 1 ks;
  • česnek – 6 stroužků
  • slunečnicový olej – 3 polévkové lžíce;
  • kefír – 500 ml;
  • sušená bazalka podle chuti;
  • sůl, pepř, koření podle chuti.

Kuřecí trup omyjte a osušte papírovými utěrkami. Na marinádu prolisujte 3 stroužky česneku, smíchejte s kefírem a oblíbeným kořením. Kuře vložte do nádoby s marinádou a nechte alespoň 2 hodiny odležet.

Na přílohu nakrájejte nadrobno 3 stroužky česneku, papriky nakrájejte na slámky a brambory na čtvrtky. Zeleninu smíchejte, osolte, opepřete a dochuťte olejem. Zeleninu pěkně naaranžujte na plech s pergamenem, vložte kuře a pečte v troubě 60 minut při 180°.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lékařský blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: