„Chléb skladujete špatně“: legendární britský šéfkuchař označil za vážnou chybu

Paul Hollywood se podělil o své tipy na skladování chleba – ukázalo se, že mnozí z nás to celou dobu dělají špatně.

Legendární britský kuchař poradil, jak správně skladovat chléb / foto

Každý člověk má své vlastní způsoby skladování chleba. Někdo ho raději skladuje v chlebníku nebo ve skříni, jiný ho dává do lednice. Pokud jde o skladování potravin, existuje mnoho možností. Právě o tom pojednává tento článek v časopise Mirror.

Podle šéfkuchaře Paula Hollywooda, legendárního porotce televizní show Great British Bake Off, existuje jen jedno nejlepší místo pro skladování chleba. Paul prozradil, že skladování chleba v lednici může způsobit, že chléb ztvrdne třikrát rychleji, protože se z bochníku odpařuje vlhkost. Místo toho má poměrně jednoduchý způsob skladování.

„Upřímně řečeno, prostě ho dám do hnědého sáčku a odložím,“ přiznal.

Odborník radí těm, kteří hledají nejlepší místo pro skladování chleba, aby ho drželi mimo místa v blízkosti tepla, jako je sporák nebo lednice, a raději zvolili tmavé, chladnější prostory kuchyně nebo spíže.

Uchovávání potravin – nejnovější zprávy

Dříve informoval o tom, jak uchovat potraviny v teple bez světla. Během několikahodinových výpadků proudu byste se neměli spoléhat na chladničku.

Pro ty, kteří nemají ani soukromý dům, ani kompletní sklep k bytu, je jediným skutečně funkčním lifehackem použití lahví s vodou.

Psali jsme také o tom, jak nejlépe skladovat sýr. Jakmile sýr otevřete, vyplatí se ho zabalit do dvojité potravinové fólie. Nejprve jej celý zabalte do pergamenu nebo voskovaného papíru, který umožní sýru dýchat.

Poté jej opět zabalte do alobalu nebo plastové fólie, tak bude v lednici chráněn před kvasinkami, sporami a potravinovými aromaty.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Lékařský blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: