Může způsobovat bolesti žaludku, křeče a plynatost.
Na Ukrajině začala sezóna sladké kukuřice / foto depositphotos.com
Vařená kukuřice je zlatý důl, pokud jde o zdraví prospěšné látky. Udržuje hladinu cukru v krvi, podporuje srdce a zrak.
Healthdigest však píše, že lidé s gastritidou by se měli raději vyhnout jakýmkoli výrobkům z kukuřice. Toto onemocnění se týká zánětu žaludku a mezi příznaky patří zažívací potíže, nadýmání břicha a bolesti. V případě komplikací může gastritida dokonce způsobit krvácení do žaludku nebo vést ke vzniku vředu.
Odborníci z nemocnic Care Hospitals vysvětlují, že kukuřice obsahuje cukry, které mohou příznaky gastritidy zhoršit. Podle Manhattan Gastroenterology je jedním z takových řetězců molekul celulóza, na kterou je tento produkt obzvláště bohatý. Nestrávená kukuřice naopak končí ve střevech a způsobuje příznaky bolesti břicha, křeče a plynatost.
Co nejíst při gastritidě
Kromě kukuřice patří mezi omezení také kyselé ovoce, kořeněná zelenina a mléčné výrobky. Všechny mohou zhoršit činnost žaludeční sliznice. Nedoporučuje se také červené maso, ořechy a arašídové máslo, protože působí proti pokusům o zmírnění příznaků gastritidy. Totéž platí pro zpracované potraviny a sladkosti, jako jsou dorty, pečivo, chipsy a čokoláda. Velmi důležité je vyloučit ze stravy alkohol, protože ovlivňuje účinnost léčby gastritidy.
Jak uvařit chutnou kukuřici
Pokud netrpíte gastritidou, mohou se vám hodit recepty na vaření mladé kukuřice v troubě, které mohou zaujmout čestné místo ve vaší kuchařce.
Zveřejnili jsme také tipy, které vám pomohou vybrat a uvařit chutnou kukuřici.