Zmrzlina má úžasné zdravotní účinky, zejména ve srovnání s jinými výživnými sladkostmi.
Odborníci na výživu řekli, jak zmrzlina ovlivňuje tělo / screenshot
Pokud se chystáte vyzkoušet dezert, nejlepší volbou je zmrzlina. Vyplývá to z článku deníku Daily Mail.
Odborníci na výživu tvrdí, že zmrzlina má překvapivé zdravotní účinky, zejména ve srovnání s jinými výživnými sladkostmi. Například dvě třetiny kelímku mléčné zmrzliny jsou dobrým zdrojem vápníku, který posiluje kosti a svaly.
Některé zmrzliny mají v jedné porci asi šest gramů bílkovin, což je srovnatelné s množstvím této látky ve vejci.
„Kombinace bílkovin a mírného množství tuků také zpomaluje uvolňování cukru do krevního oběhu, což zabraňuje prudkému nárůstu hladiny glukózy v krvi spojenému s cukrovkou. Například bonbony, jako jsou kyselé náplasti, mají 0 gramů tuku a prakticky žádné bílkoviny nebo vlákninu.
Podle odbornice na výživu Shelley Ballsové zmrzlina kraluje nad ostatními méně výživnými dezerty. Podle ní dvě třetiny kelímku mléčné zmrzliny obsahují asi 12 % denního doporučeného množství vápníku.
„Vápník je obvykle živina, která se v americkém jídelníčku nekonzumuje, takže je skvělou zprávou, že když se rozhodneme pochutnat si na sladkém pamlsku, může nám poskytnout i určité nutriční výhody,“ uvedla odbornice.
Stephanie Van’t Zelfdenová zase uvedla, že kombinace mírného obsahu tuku a bílkovin ve zmrzlině z ní činí vhodnou volbu pro diabetiky.
„Kombinace tuku a bílkovin s cukrem snižuje hladinu cukru v krvi, na rozdíl od dezertů s nižším obsahem tuku, jako je například sorbet,“ uvedla odbornice na výživu.
Nejnovější zprávy o zmrzlině
Dříve informoval o tom, jak si můžete vyrobit domácí zmrzlinu z pouhých dvou produktů. Budete potřebovat 200 g dvojité smetany a 100 g kondenzovaného mléka.
Vezměte smetanu s obsahem tuku alespoň 30 % a dobře vychlazenou, přímo z lednice. Kondenzované mléko můžete použít bílé i vařené.
Také napsal, že vaše oblíbená zmrzlina o vás vypovídá. Jak se ukázalo, zmrzlina může vypovídat o vaší osobnosti.